Hvordan kommer man med i kampen om de officielle EM medaljer?

af / / Generelt

Først og fremmest er vi overvældede over den store interesse vi har oplevet for at deltage i Aarhus Half, efter at salget startede i går! Det tegner rigtig godt.

Et af de spørgsmål flere har stillet relaterer sig til det officielle EM program:

Hvordan kommer man med i kampen om de officielle EM medaljer?

Hvis man ønsker at være med i den officielle EM konkurrence er der nogle helt særlige retningslinjer man skal være opmærksom på! Først og fremmest skal man IKKE tilmelde sig løbet på normal vis. Det er sådan, at EM konkurrencen er reguleret efter det internationale forbunds (EMA) regler – herunder en speciel godkendelsesprocedure. Der er som sådan ikke nogen kvalifikationskrav til mesterskabsdelen, men man skal overholde sit lands regler inden for Masters atletik.

Proceduren er som følger:

  1. Man skal være meldt ind i en atletikklub, løbeklub eller lignende under Dansk Atletik Forbund – og have været medlem i mindst 3 mdr. på løbsdagen.
  2. Man skal desuden være at regne for Masters-udøver, hvilket vil sige, at man skal være mindst 35 på på startdagen for EMACS (27. juli 2017).
  3. Man skal registrere sig via de procedurer (og takster), som EMA fastsætter. Vi forventer at dette offentliggøres medio/ultimo juni 2016.
  4. Dansk Atletik Forbund godkender tilmeldingen, hvor kravet om tilknytning til en registreret klub undersøges.
  5. Man får bekræftet sin deltagelse – og er hermed klar kampen om officielle EM medaljer! Aldrig har det været nemmere at få lov at deltage i et officielt EM…
  6. Når man løber, skal det være i officielt landsholdstøj, og man er selvfølgelig underlagt Anti-doping Danmark og WADA’s internationalt anerkendte dopingreglement.

Læs meget mere om Masters EM på EMACS’s hjemmeside – klik her.

Mere info om EMACS:
Til EMACS konkurrerer man i alle atletikkens discipliner – fra 100 m til 10.000 m på banen, halvmaraton og kapgang på veje uden for stadion samt kast og spring, som man kender det fra OL.

Mesterskabet foregår hvert andet år – i 2017 i Aarhus. Der vil være konkurrencer fra morgen til aften på de to stadions – CERES Park og Viby Stadion.

Stævnet starter 27. juli 2017, og har sidste konkurrencedag 6. august, med den store halvmaraton som en festlig og sjov afslutning.

Man konkurrerer i grupper opdelt i 5 års aldersintervaller: 35-39 år, 40-44 år, 45-49 år etc. De ældste deltagere plejer at være omkring 100 år!

Der forventes ca. 4.000 besøgende atletikudøvere fra mindst 40 lande.

NB.: Der er forhåndsreserveret et større antal pladser til løberne i den officielle EM konkurrence, da disse løbere har fortrinsret på deltagelse!

Mere info – klik her.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV!

Ved at tilmelde dig, sikrer du dig de seneste nyheder.

TOP